Във връзка с нарасналата практика на Инвела Клиник, Д-р Веселин Молов информира бъдещите си пациенти, че от 30. Юни 2021г. ще актуализира цените на медицинските си услуги. На всички пациенти, консултирани до тази дата ще бъдат предложени медицински услуги от настоящия ценоразпис.

Инвела Клиник ще положи всички усилия да запази форми на настоящия ценоразпис за всички досегашни наши пациенти!

Търсене на процедури

Смяна на имплантите и повдигане на бюста

Смяна на имплантите и повдигане на бюста

Поставени в тялото силиконовите импланти за уголемяване на бюста установяват определени отношения с тъканите на тялото. Влиянието е двупосочно – имплантите променят тъканите, но и тъканите променят имплантите. В този процес много голямо значение имат възрастта, времето преминало от поставянето на имплантите, хормонални въздействия през този период и … гравитацията. Неудоволетвореност от настоящите размери може да е причината да се избере нова операция – смяна на имплантите или лифтинг на гърдите със смяна на имплантите.

Какво представлява операцията за смяна на имплантите?

Самата операция може да се изпълни по естетични или медицински показания.

Естетични показания са:

  • Промяна в размера на импланта за ново увеличаване на бюста
  • Решение за отстраняване на имплантите

Към медицинските показания спадат травми, заболявания или усложнения след операцията, като най-чести причини са: разместване на импланта, видимо нагъване на кожата над импланта, руптура на импланта, проблеми с шева и други.

Преди хирургията

Необходима е много точна оценка на състоянието и причините, за които се смята, че са довели до смяна на имплантите. Понякога може да се наложи назначаването на допълнителни изследвания, които ще уточним по време на консултацията.

Самата операция

Самата операция може да протече в няколко посоки:

  • Смяна на имплантите с по-големи импланти – анатомични или кръгли.
  • Смяна на имплантите с по- малки импланти – анатомични или кръгли.
  • Отстраняване на силиконовите импланти.

Д-р Молов като Ваш пластичен хирург има богат опит с приложението на кръгли и анатомични импланти, с естетичната пластична хирургия на гърдата в различните и форми, в реконструктивната и онкопластичната хирургия на млечната жлеза.

Смяна на имплантите с по-големи – анатомични или кръгли

Имплантът се достига чрез същата хирургична процедура, чрез която е поставен първия път. Понякога операцията е доста кратка и безболезнена в следоперативния период, но понякога изисква много професионални усилия за получаването на отличен резултат.

Смяна на имплантите с по-малки – анатомични или кръгли

Смяната на имплантите с по-малки силиконови импланти е операция, която върви ръка за ръка с повдигането и стягането на бюста. Това значи, че следоперативния белег ще е около ореолите или около ореолите и вертикално надолу или около ореолите , вертикално надолу и в гънката под гърдата, в зависимост от количеството излишна кожа, което трябва да се премоделира. При тази операция често се пренебрегва първоначалния разрез, през които са поставени имплантите, като се избира онзи нов разрез, който отстранява излишното количество кожа и повдига бюста до естетически приемлив бюст.

Отстраняване на мамарните импланти

Понякога с промяната в начина на живот, с промяна в целите и жизнения път, пред една жена може да възникне въпроса за отстраняване на имплантите. Това решение може да бъде и от чисто медицински показания: алергия, невъзможност на тъканите да понесат имплантите, чести болки в гърдите, които да са свързани или не с менструалния цикъл и други причини. Алергиите, като цяло са по-скоро екзотична причина за решение да се отстранят имплантите, защото материалът им е висококачествен и не предизвиква такива. По скоро сложните отношения в гърдата между жлезата, кожата, мускулната покривка, постоянно движещите се ребра и особено цикличните промени по време на менструалния цикъл, бременност и лактация съставят сложния комплекс на медицинската причина за отстраняване на импланта.

Хирургичната операция не е тежка, но трябва да се прецени какво трябва да бъде отношението към кожата и цялата гърда, така че да не възникнат естетични или здравословни проблеми за пациентката. Когато имплантите се прекарали малко време в тялото, обикновено кожата възвръща формата си по-лесно. Когато гръдните импланти са прекарали повече време в тялото, то тогава трябва да се вземе разумно решение какво да бъде поведението към гърдата, която вече ще е без импланти.

Финансови условия. Цени на естетитичната хирургия на бюста.

Направете запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *

Уважаеми пациенти, приятели и колеги!

Вече няколко години „Инвела Клиник“ развива своята практика по естетична и пластична хирургия! Усилията на целия екип не останаха без плодове! Клиниката се разви, укрепна и стабилизира! Световната пандемия се отрази и върху нашата практика, така както и на всички хора! И ние направихме своите изводи и стъпки занапред!

Нашите планове са през есента да разширим дейността си в нова, самостоятелна, бутикова клиника, която ситуирахме извън големите градове, така че да имаме своя вариант, ако пандемията се върне отново. За съжаление и световната и нашата медицинска общност не дава категоричен отговор на много важни въпроси – каква е природата, произхода и модела на бъдещо поведение на този вирус. Общото усещане в обществото е на неспокойствие от един явно променящ се свят! През есента „Инвела Клиник“ ще заработи и в нова, бутикова Клиника в гр. Смолян. Сградата е напълно самостоятелна и позволява тотален противоепидемичен контрол при уютно и самостоятелно функциониране. Разгъната на площ от 1000 м2, тя позволява спазването на едно от кардиналните противоепидемични и изобщо хигиенни изисквания - достатъчна дистанция, без смесване на потоци от различни пациенти. Тя е създадена де посрещне предизвикателствата на настъпващата ера на индивидуална медицина, ситуирана във високоспециализирани бутикови клиники, разположени в екологично чисти райони.

Споделяме с Вас новия ценоразпис на медицинските услуги, предлагани от Инвела Клиник в София, Бургас и Смолян. Екипът ме подкрепя с уверението, че не цената, а професионалното отношение към всеки един детайл на Вашата естетична пластична операция е неговата цел. И аз съм оптимист за новите ни начинания!

Всички записани операции и всички пациенти, консултирани до 30 юни ще запазят своите ценови предложения за София и Бургас!

Консултирайте се с д-р Веселин Молов, ДМ! До среща!