Във връзка с нарасналата практика на Инвела Клиник, Д-р Веселин Молов информира бъдещите си пациенти, че от 30. Юни 2021г. ще актуализира цените на медицинските си услуги. На всички пациенти, консултирани до тази дата ще бъдат предложени медицински услуги от настоящия ценоразпис.

Инвела Клиник ще положи всички усилия да запази форми на настоящия ценоразпис за всички досегашни наши пациенти!

Търсене на процедури

Естетична пластична хирургия на лицевите черти

В това малко пространство ние трябва да вместим информацията от един кардинален и много голям въпрос в естетичната пластична хирургия – този за промяната на лицевата естетика. Красивото и хармонично лице винаги е било и винаги ще бъде най-висока професионална цел за всеки пластичен хирург!

Естетиката на лицето може да бъде хирургически променена чрез няколко основни типа операции, които за прегледност ще разделим на:

  • Естетични пластични операции, променящи кожата и подкожната тъкан на лицето.
  • Естетични пластични операции, моделиращи костния скелет
  • Естетични пластични операции, премоделиращи тъканите между кожата и костния скелет

Естетични пластични операции, променящи кожата и подкожната тъкан на лицето

Преди процесите на стареенето на лицето да станат видими чрез отпускането на кожата, те протичат в самата кожа, а и на цялото тяло.

Първият основен процес на стареене е намаляването и преместването на мастната тъкан под кожата на лицето – т.нар. възрастова мастна атрофия. Тази мастна тъкан не само навалява, но става и „по-некачествена“ и тогава вече говорим за възрастова мастна дистрофия. Атрофията и дистрофията на мастната тъкан на лицето са първите стъпала към лицевото стареене. Тези процеси вървят ръка за ръка с процесите на влошаване качеството на еластино-колагеновата мрежа в самата кожа. В еластино-колагеновата мрежа хиалуроновата киселина е основен компонент. Това е и причината за нейния апогей в козметичните продукти и средства за локално приложение.

Организмът предпочита собствените естествени пътища и субстанции, които приема и интегрира с лекота. Това определя огромния ефект на добрата козметика върху кожата и по-лошите резултати от приложението на хиалуроновата киселина като локално инжекционно средство, особено при често и продължително приложение.

Естетичната пластична хирургия предлага две много силни средства, които да спрат процесите на загубата на мастна тъкан и промените в еластино-колагеновата структура – олипофилинг на лицето и PRP-Lifting (малко страховито наричан „вампирски лифтинг“).

Липофилингът на лицето в последните пет години достигна невероятни висоти като техника, като философия и като приложение. Той се затвърди като най-съвременното средство за преодоляване на основния процес на лицевото стареене – лицевата мастна атрофия. На липофилинга е отделена цяла глава в настоящото представяне „Естетично моделиране със собствена мастна тъкан“. Тук основното ни желание е да разясним как той се интегрира в общата стратегия за подмладяване на лицето.

Липофилингът е много безопасен и след него възстановяването е много бързо. Това го прави изключително пластичен метод. Той може да се приложи като самостоятелна процедура, като подготвяща другите методи процедура или като последваща другите методи процедура. А другите методи могат да са: премоделиране на костния скелет с импланти, Face-Lift, Brow-Lift, цялостен или частичен лифтинг на лицето и шията, PRP и др.

Мястото на вземане на мастна тъкан заздравява много бързо при добри грижи.

Една от критиките към метода е това, че ефектът му намалява с времето. Основателят на този метод Coleman уточнява, че не става въпрос за резорбция, а за фино интегриране в различните тъкани на лицето-тази мастна тъкан, която е до кост започва „да се държи“ като кост. Тази мастна тъкан, която е до мускул, започва да се държи като мускул. Тази, която е до кожа се държи като кожа. При втория липофилинг интегрираната мастна тъкан посреща новопоставената и двете създават още по-добър контур, а при третия липофилинг резултатите съвсем се рафинират. Няма лесен и кратък път в едно естествено и трайно лицево подмладяване. То става с усилия!

Platelet-Rich Plasma (PRP – популярен като „вампирски лифтиг“) Методът подобрява тургора, еластичността и регенерира самата кожа. Той има същото поле на приложение, както продуктите с инжектируема хиалуронава киселина, но ефектът е естествен, а количеството практически неограничено от цената. Със съвременната технология на нанофилинг методът на липофилинга вече е готов да заеме мястото на PRP и инжектируем хиалурон и в зоната на повърхностния слой на дермата.

Лицевото моделиране, базиращо се на приложението на мастната тъкан, включва не сама поставяне, но и отнемане на мастна тъкан. Класическа операция в това направление е операцията за отстраняване на мастната тъкан на бузите- т.нар. Bishatectomy (Бишатектомия). Тя дава едно много желано и елегантно-женствено хлътване на бузите в средната им третина. Един много търсен резултат.

Освен добавяне и премахване, третият път за приложението на мастната тъкан в областта на лицето е нейното премоделиране. Такова е поведението при преместване на мастна тъкан около долния ръб на клепачите в посока на назолабиалната гънка, както е при съвременната операция за маларен лифт. Близка по същност, макар и не напълно идентична, е едновременната липосукция на шията и използването на добитата мастна тъкан за запълване контурите на лицето или брадичката. Същият оперативен смисъл има и моделирането на мастна тъкан в областта на горните и долните клепачи при блефаропластика.

Така мастната тъкан дава ново качество на лицевото подмладяване – естествен вид, бързо и безболезнено възстановяване, драматично подобрение на кожата на лицето, възможност за артистично склупториране на чертите му.

Естетични пластични операции, моделиращи костния скелет

Най-често лицевият скелет се моделира с импланти в областта на брадичката, долната челюст и в тази на скулите.

Поставянето на тези импланти става през места, които не се виждат на повърхността на кожата и това прави операцията много естествена. Силиконовите импланти са висококачествени и не създават значими проблеми. Като всяка хирургия следва да се отчитат и положителните и отрицателните страни на метода. В общ план поставянето на силиконови импланти може много добре да контурира лицевия скелет, да промени чертите на лицето, да изпъне кожата над тях, така че да преодолее белезите на стареене в зоната на поставянето, в непосредствена близост и до известна степен в по-отдалечените зони.

По-специфични, но и по-агресивни хирургически са операциите, при които се преместват части от лицевия скелет в различна посока. Особено популярна е операцията за придвижване в посока напред или назад на елементи на брадичката. Другата такава възможност е поставянето на костни трансплантати в онези места, на които се поставят и импланти. С навлизането в клиничната практика на съвременните импланти методът все по-рядко се използва.

Естетични пластични операции, премоделиращи тъканите между кожата и костния скелет

В тази голяма група попада серия от операции, които поради популярността им ще опишем в оригинал:

  • Brow Lift
  • MalarLift
  • Face Lift
  • Neck Lift

Brow Lift

В буквален превод „лифтинг на веждите“. Което е и крайния резултат на операцията. Тя върви обаче ръка за ръка с цялостно подмладяване зоната на челото, тази в основата на носа и до известна степен около очите.

В последните години операцията е „запазено поле“ за ендоскопската пластична хирургия. С помощта на ендоскопска апаратура, през много малки разрези в основата на косата или в място, в което те биха се прикрили добре, се изпълнява цялата операция. Резултатът е траен и много удовлетворителен за пациента.

Malar lift

Това е операция, при която се повдига зоната, разположена под долния ръб на клепача. Тя придава т.нар. трети вектор на един фейслифт. Операцията се изпълнява в една много деликатна зона и спазването на определени изисквания, както и придържането към известни условности е задължително. Операцията премоделира всички зони в областта – и подкожната мастна тъкан, и мускулните и съединително-тъканните пространства и кожата. Възстановителния период е по-дълъг, в сравнение с възстановителния период след долна блефаропластика, затова е необходимо търпение и доверие между лекаря и пациента.

Face lift

Толкова популярен термин. В естетичната пластична хирургия се свързва с преодоляване белезите на стареене на лицето. Модерният фейс лифт не е операция на кожата, а операция на тъканите под кожата, чието освобождаване, премоделиране и частично изрязване дават подмладения вид.

Операцията винаги се изпълнява с обща анестезия и продължава около 3-4 часа. Разрезът е различен, но винаги има такъв около ухото, в зоната над него и в определен участък от окосмената част на темето. При добро изпълнение разрезът е трудно забележим за окото, което не го търси целенасочено.

Възстановяването отнеме различно време, но по правило в ранния период първата седмица налага по-специален режим и грижи, след което възстановяването бързо напредва. Траен и окончателен вариант се постига на около 5-6 седмица. Носенето на поддържащо белъо е задължително.

Neck lift

Лифтигингът на шията се изпълнява като допълнение на един фейслифт или на други операции или процедури в областта на лицето и шията – липомоделиране, поставяне на лицеви импланти и още ред процедури.

Изпълнява се през разрез в основата на брадичката. През него се освобождава цялата отпусната кожа по предната повърхност на шията, отстранява се ръба на мускула, който след това се „плисира“.

Възсановяването е бързо, а ефекта – много изразим и видим!

Цени на естетичната пластична хирургия на лицето. Финансови условия.

Направете запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *

Уважаеми пациенти, приятели и колеги!

Вече няколко години „Инвела Клиник“ развива своята практика по естетична и пластична хирургия! Усилията на целия екип не останаха без плодове! Клиниката се разви, укрепна и стабилизира! Световната пандемия се отрази и върху нашата практика, така както и на всички хора! И ние направихме своите изводи и стъпки занапред!

Нашите планове са през есента да разширим дейността си в нова, самостоятелна, бутикова клиника, която ситуирахме извън големите градове, така че да имаме своя вариант, ако пандемията се върне отново. За съжаление и световната и нашата медицинска общност не дава категоричен отговор на много важни въпроси – каква е природата, произхода и модела на бъдещо поведение на този вирус. Общото усещане в обществото е на неспокойствие от един явно променящ се свят! През есента „Инвела Клиник“ ще заработи и в нова, бутикова Клиника в гр. Смолян. Сградата е напълно самостоятелна и позволява тотален противоепидемичен контрол при уютно и самостоятелно функциониране. Разгъната на площ от 1000 м2, тя позволява спазването на едно от кардиналните противоепидемични и изобщо хигиенни изисквания - достатъчна дистанция, без смесване на потоци от различни пациенти. Тя е създадена де посрещне предизвикателствата на настъпващата ера на индивидуална медицина, ситуирана във високоспециализирани бутикови клиники, разположени в екологично чисти райони.

Споделяме с Вас новия ценоразпис на медицинските услуги, предлагани от Инвела Клиник в София, Бургас и Смолян. Екипът ме подкрепя с уверението, че не цената, а професионалното отношение към всеки един детайл на Вашата естетична пластична операция е неговата цел. И аз съм оптимист за новите ни начинания!

Всички записани операции и всички пациенти, консултирани до 30 юни ще запазят своите ценови предложения за София и Бургас!

Консултирайте се с д-р Веселин Молов, ДМ! До среща!