Във връзка с нарасналата практика на Инвела Клиник, Д-р Веселин Молов информира бъдещите си пациенти, че от 30. Юни 2021г. ще актуализира цените на медицинските си услуги. На всички пациенти, консултирани до тази дата ще бъдат предложени медицински услуги от настоящия ценоразпис.

Инвела Клиник ще положи всички усилия да запази форми на настоящия ценоразпис за всички досегашни наши пациенти!

Търсене на процедури

Отопластика

Отопластика

Естетична корекция на клепнали уши

Отопластиката като естетична пластична операция, е насочена към промяна във формата, големината или в размера на ушната мида. Обикновено към тази операция се прибягва, когато пациентът не е доволен от това, колко отдалечено от главата е ухото. Отопластиката може да се извърши на всяка възраст, след като ушната мида е достигнала своя цялостен размер – обикновено това е края на петата година.

Конкретни причини за операция са:

  • Едното или двете уши са твърде много отдалечени от главата.
  • Едното или двете уши са непропорционално големи, спрямо главата.
  • Пациентът е неудоволетворен от предишна естетична операция на ушната мида.

Преди операцията. Първа консултация

Ще разгледаме пълната Ви медицинска история, като особено важни са данните за инфекции на ушите. Ще обсъдим какви лекарства и хранителни добавки приемате и имат ли те отношение към предстоящата операция.

Изследване на ушната мида. Ще направим някои измервания на ушната мида, които засягат големината на ухото, неговия размер, форма и симетрия на двете уши. Ще направим фотографии, които да допълнят оперативния план.

Ще обсъдим Вашите очаквания и как те се съчетават с хирургичните възможности.

Ще обсъдим възможните рискове и как тези рискове могат да се избегнат. Като всяка голяма операция, рисковете, свързани с процедурата, са:

  • Груба цикатризация. В зоната на ухото този процес донякъде се „маскира“ от позицията на белега – зад ухото. Белегът по правило трудно се вижда в тази зона, а при пълно зарастване е практически незабележим.
  • Промени в кожната сетивност. Промените са за кратък период от време след операцията и рядко остават като постоянни.
  • Асиметрия при позиционирането на двете уши. Дори и „нагласени“ в идеална позиция по време на операцията, в следоперативния период много фактори пренасят своето влияние върху заздравителния процес и така променят неговия ход. Понякога, самата хирургия не е в състояние да коригира всички елементи, определящи едно ухо като асиметрично.
  • Проблеми, свързани с шевовете. ...... е незаобиколимо средство, с помощта на което се задържат резултатите от моделирането на ухото. Понякога, обаче ...... не го .... добре. Това може да наложи допълнителни процедури.
  • Като всяка голяма операция, отопластиката крие рискове от кървене, инфекция, алергични реакции към анестезията или локални и общи алергични реакции към хирургичните ... или превръзки.

Преди операцията се спират: тютюнопушенето, нестероидни противовъзпалителни медикаменти, хранителни добавки или медикаменти за отслабване, които повишават склонноста към кървене.

Операцията

Самата операция може да бъде изпълнена в болница или в извънболнично медицинско заведение. При операция във възрастта над 18г. тя спокойно може да се изпълни с местна анестезия, ако пациентът толерира този тип анестезия. Операция във възрастта 5-14г. се изпълнява само с обща анестезия, а във възрастта 14-18г. се преценява между обща и локална анестезия. Операцията продължава между час и половина и два часа.

След операцията

След операцията двете уши са превързани, като се поставят няколко шиниращи шева. Като цяло първите три дни са дискомфортни. През целия възстановителен период се въздържайте от натиск върху ухото, не спете само на едната си страна. Носенето на поддържаща лента е задължително.

Първата ни среща след операцията е около трети следоперативен ден. Свалят се превръзките и укрепващите шевове. Поставя се нова и по-елегантна превръзка. Останалите шевове се резорбират сами, но ако се наложи контролен преглед се назначава на 10-17 ден. След като се отпуснат превръзките и спаднат отоците Вие ще видите резултатите от операцията. След първия оперативен месец те са постоянни.

Финансови условия на операцията.

Направете запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *

Уважаеми пациенти, приятели и колеги!

Вече няколко години „Инвела Клиник“ развива своята практика по естетична и пластична хирургия! Усилията на целия екип не останаха без плодове! Клиниката се разви, укрепна и стабилизира! Световната пандемия се отрази и върху нашата практика, така както и на всички хора! И ние направихме своите изводи и стъпки занапред!

Нашите планове са през есента да разширим дейността си в нова, самостоятелна, бутикова клиника, която ситуирахме извън големите градове, така че да имаме своя вариант, ако пандемията се върне отново. За съжаление и световната и нашата медицинска общност не дава категоричен отговор на много важни въпроси – каква е природата, произхода и модела на бъдещо поведение на този вирус. Общото усещане в обществото е на неспокойствие от един явно променящ се свят! През есента „Инвела Клиник“ ще заработи и в нова, бутикова Клиника в гр. Смолян. Сградата е напълно самостоятелна и позволява тотален противоепидемичен контрол при уютно и самостоятелно функциониране. Разгъната на площ от 1000 м2, тя позволява спазването на едно от кардиналните противоепидемични и изобщо хигиенни изисквания - достатъчна дистанция, без смесване на потоци от различни пациенти. Тя е създадена де посрещне предизвикателствата на настъпващата ера на индивидуална медицина, ситуирана във високоспециализирани бутикови клиники, разположени в екологично чисти райони.

Споделяме с Вас новия ценоразпис на медицинските услуги, предлагани от Инвела Клиник в София, Бургас и Смолян. Екипът ме подкрепя с уверението, че не цената, а професионалното отношение към всеки един детайл на Вашата естетична пластична операция е неговата цел. И аз съм оптимист за новите ни начинания!

Всички записани операции и всички пациенти, консултирани до 30 юни ще запазят своите ценови предложения за София и Бургас!

Консултирайте се с д-р Веселин Молов, ДМ! До среща!