Във връзка с нарасналата практика на Инвела Клиник, Д-р Веселин Молов информира бъдещите си пациенти, че от 30. Юни 2021г. ще актуализира цените на медицинските си услуги. На всички пациенти, консултирани до тази дата ще бъдат предложени медицински услуги от настоящия ценоразпис.

Инвела Клиник ще положи всички усилия да запази форми на настоящия ценоразпис за всички досегашни наши пациенти!

Търсене на процедури

Онкопластична хирургия

Онкопластичната хирургия е клон от пластичната хирургия. Тази хирургия се изпълнява по време на (едновременно с) операцията за отстраняване на туморна формация. Терминът е приложен за хирургично лечение на рака на гърдата, но се използва и при операции за други тумори, особено на повърхността на човешкото тяло, когато се съчетават методите на онкологичната и пластичната хирургия.

Онкопластична хирургия при рак на гърдата

При онкопластичната хирургия се използва модел от естетичната пластична хиругия, чрез който се премоделира гърдата и се отстранява туморната формация. Получава се нова, чиста от тумор гърда, чиято форма е естетически моделирана. На един етап! В една операция!

Тази концепция има две страни – онкологична и естетична. Те в никой случаи не си противоречат! Онкологичният принцип е на органосъхраняващата хирургия – ако заболяването позволява гърдата да се запази, тогава е възможен този модел на операция. Ако установения тумор е по-малък от два сантиметра в диаметър, тогава гърдата може да се запази при операцията. Онкопластичната хирургия може да направи това с модел от естетичните операции на гърдата – например с операция за намаляване на бюста, в тази част, която ще отпадне при самата естетична операция, попада и туморния процес. Моделът на отпадане може да бъда различен, в зависимо от това, къде е разположен самия тумор – в коя част от гърдата. Това умение за преценка на съчетанията е сърцевината на правилния избор на операция. Задължителна е лимфната дисекция (отстраняването на всички лимфни възли) в подмишничната ямка от същата страна.

Туморът, както и лимфните възли се изпращат за хистологично изследване. Туморът се изследва и за естроген-прогестеронов статус и някои други показатели. Задължителна е преценката след операция дали да се проведе лъче- и химиотерапия. Лъчетерапията осигурява т.нар. локален контрол на болестта - т.е тя цели да се унищожат най-малките и невидими с просто око туморни клетки като се „бомбардира“ с рентгенови лъчи цялата зона, в която е лежал туморния процес. Химиотерапията цели да унищожи онези клетки, които са тръгнали да се разпространяват в тялото през лимфната система. Тя се назначава тогава, когато в изследваните отстранени лимфни възли се установят метастази от тумора. Имуномодулацията и имуностимулацията са две модерни форми на лечение, които днес заедно с генното инженерство все повече спасяват живот след заболяване.

В другите области на тялото онкопластичната хирургия също има много голяма зона на приложение. Пациентът получава няколко значими ползи, когато едновременно с отстраняването на тумора се осъществява и пластично покриване на дефекта: По-голяма сигурност от операцията – онкопластичната хирургия позволява да се изреже по-нашироко, отколкото това става със стандартна операция, защото хирургът от самото начало планира използването на пластичен метод за покриването на дефекта. Естетичния резултат е много по-добър, особено в зоната на лицето и ръцете. Ползите за пациента са безспорни!

Финансови условия на операцията. Цени на онкопластичната хирургия.

Направете запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *

Уважаеми пациенти, приятели и колеги!

Вече няколко години „Инвела Клиник“ развива своята практика по естетична и пластична хирургия! Усилията на целия екип не останаха без плодове! Клиниката се разви, укрепна и стабилизира! Световната пандемия се отрази и върху нашата практика, така както и на всички хора! И ние направихме своите изводи и стъпки занапред!

Нашите планове са през есента да разширим дейността си в нова, самостоятелна, бутикова клиника, която ситуирахме извън големите градове, така че да имаме своя вариант, ако пандемията се върне отново. За съжаление и световната и нашата медицинска общност не дава категоричен отговор на много важни въпроси – каква е природата, произхода и модела на бъдещо поведение на този вирус. Общото усещане в обществото е на неспокойствие от един явно променящ се свят! През есента „Инвела Клиник“ ще заработи и в нова, бутикова Клиника в гр. Смолян. Сградата е напълно самостоятелна и позволява тотален противоепидемичен контрол при уютно и самостоятелно функциониране. Разгъната на площ от 1000 м2, тя позволява спазването на едно от кардиналните противоепидемични и изобщо хигиенни изисквания - достатъчна дистанция, без смесване на потоци от различни пациенти. Тя е създадена де посрещне предизвикателствата на настъпващата ера на индивидуална медицина, ситуирана във високоспециализирани бутикови клиники, разположени в екологично чисти райони.

Споделяме с Вас новия ценоразпис на медицинските услуги, предлагани от Инвела Клиник в София, Бургас и Смолян. Екипът ме подкрепя с уверението, че не цената, а професионалното отношение към всеки един детайл на Вашата естетична пластична операция е неговата цел. И аз съм оптимист за новите ни начинания!

Всички записани операции и всички пациенти, консултирани до 30 юни ще запазят своите ценови предложения за София и Бургас!

Консултирайте се с д-р Веселин Молов, ДМ! До среща!