Инвела клиник на Д-р Веселин Молов, ДМ

Естетична пластична хирургия. Естетични пластични операции на лице, гърди и тяло.

Днес, повече от всякога е необходимо да си атрактивен, различен, забележим. Времето е такова!

Човек, прекарал години в търсене на кариера и успех – иска да му се наслади по-дълго време!

Човек, усещащ че малко не му достига да вдигне поглед и уверен да продължи живота си – търси възможности!

Човек, незаслужено засегнат от съдбата – иска да я промени!

Човек, застигнат от болест – не се отказва да мечтае!

Дали пластичната и естетична хирургия могат да помогнат е въпрос на преценка!

Този уебсайт е създаден да представи нашия мироглед! Надяваме се да помогнем за Вашия избор!

Всяка хирургия или процедура следва да отговарят точно за Вас!

Уникалната индивидуалност на всеки пациент го налага!

Дали и как отделните елементи от решението за една такава операция се съчетават точно при Вас може да се установи след сериозен и понякога дълъг процес на оценка. Тя започва с първата консултация.

Информацията, представена тук е и образователна!

Надяваме се, че ще Ви бъдем полезни!

С благодарност за отделеното време

Д-р Веселин Молов, ДМ

„Инвела клиник“ е проект на съвместна дейност на д-р Веселин Молов,ДМ и екипа му с клинични бази за болнична и извънболнична медицинска дейност в София, Пловдив, Бургас, В.Търново, Благоевград и Смолян. При избора на база за съвместна дейност на първо място се залага на хирургичния дух и смисъл на работа в конкретното звено. Основна оперативна база е тази на МБАЛ“Св.Панталеймон“ – гр. София. В нея се осъществяват операции с обща и местна анестезия. Второто звено за оперативна дейност е това в Бургас, където създаденият организационен и медицински порядък благоприятстват една асептична, чиста и уютна среда на работа.

В консултативните ни центрове в градовете София, Пловдив, Бургас, В.Търново, Благоевград и Смолян освен консултации се изпълняват оперативни интервенции с местна анестезия, там където заведението е лицензирано за такава дейност, осъществява се следоперативното проследяване на пациента и грижи за него. Това става или лично от д-р Молов, или ако състоянието позволява, от запознати с нашия стил на работа и квалифицирани медицински кадри – лекари или медицински сестри.

Всички операции се изпълняват единствено от д-р Молов. Членовете на екипа или на медицинската база – партнъор имат асистираща и подпомагаща функции. Медицинските бази – партньори предлагат и гарантират високо ниво на качеството на медицинските си специалисти.

Информационният ни офис е в гр. София, Лозенец, на кръстовището на ул. Персенк и ул. Якубица. В него традиционно обсъждаме организационните въпроси на операцията. По-долу следват някои от инструкциите, чието спазване е предпоставка за отличен естетичен и функционален резултат.

І. Предоперативни инструкции за пациента.

Общи предоперативни инструкции.

Предхрургични изследвания. Всички изследвания и консултации следва да са с давност от един месец преди операцията. Могат да бъдат направени във всяка лаборатория, която може да изпълни този набор изследвания.

Списък на необходимите предоперативни изследвания.:

1. Пълна Кръвна Картина – ПКК + СУЕ (скорост на утаяване на еритроцитите).

2. Биохимия

  • общ белтък, албумин
  • кръвна захар
  • АСАТ, АЛАТ
  • билирубин – общ и директен
  • електролити – К, Na, Ca, Cl
  • урея / креатинин

3. Коагулограма

  • време на кървене
  • време на съсирване
  • протромбиново време
  • INR

4. Урина – стандартно тестуване

5. Серологичен тест за Спин, Сифилис и Хепат

В Център, който разполага с апаратура за инструментални изследвания

6. Ренгенография на бял дроб

7. Двустранна мамография - две проекции / четири снимки. При естетични, пластични, онкопластични и реконструктивни операции на гърдата.

8. Профилна и фасова ренгенография на череп при ринопластика и други естетични, пластични и реконструктивни операции на лице.

9. Високоспециализирани изследвания – ядрено-магнитен резонанс, компютъртомография, костна сцинтиграфия, биопсична хистология и други, се уточняват индивидуално за всеки конкретен случай.

10. Кардиограма и консултация с кардиолог. За София – могат да бъдат направени в болницата, преди самата операция, при готови други изследвания! За Бургас – се организират от медицинския център.

Сецифични предоперативни ограничения:

1. Не приемайте Аспирин, нестероидни противовъзпалителни медикаменти (фелоран, диклофенак, волтарен) или други медикаменти, съдържащи такива субстанции, витамин Е за период от две седмици преди операцията. За същия или за по-дълъг период (ще уточним конкретно) не приемайте хранителни добавки, аминокиселини, протеини, медикаменти за отслабване или други хранителни и/или хомеопатични медикаменти.

2. Към момента на операцията пациентката не трябва да приема противозачатъчни медикаменти. Времето на операцията не трябва да съвпада с месечния менструален цикъл.

3. Преустановете пушенето за период от три седмици преди- и три седмици след операцията.

4. Не се излагайте на слънце за период от две седмици преди естетична операция на лицето.

5. Закупете си няколко найлонови пликчета за образуване на ледени кубчета във фризер. Тях ще използвате за намаляване на следоперативния оток.

6. Не яжте и не пиите нищо, включително вода след полунощ на ноща преди операцията.

7. Организирайте някой близък / познат да Ви придружава преди- и след операцията.

В деня на операцията:

1. Облечете дрехи, които са свободни на гърдите и гърба.

2. Не яжте и не пиите нищо, включително вода на сутринта в деня на операцията. След 02ч. в деня на операцията не приемайте никакви храни и течности през устата.

3. Оставете всички бижута и ценности в къщи.

4. Не се гримирайте.

5. Не се лакирайте.

6. Не носете контактни лещи. Може да носите очила

7. Ако носите подвижни протези, свалете ги преди операция.

След операцията:

1. Не сваляйте превръзките в дома. Ще го направим в манипулационния кабинет.

2. Избягвайте храни и плодове, които изискват продължително дъвчене при естетични операции на лицето Няма други рестрикции за диета.

3. Пийте достатъчно течности.

4. Избягвайте физическа активност, особенно тежки, продължителни или повтарящи се натоварвания за период от три седмици.

5. Изкъпете се като запазите превръзките сухи.

6. Пазете се от слънце или солариуми за пeриод от шест седмици след хирургията.

7. Дисколорацията –различния цвят на различните области – при естетични операции по лицето ще се изчисти за около две седмици.

8. Пълното възстановяване на отоците, твърдините и бучките ще се реализира за няколко месеца.

9. Приемайте само медикаменти, предписани от Вашия лекар.

10. Контактни лещи могат да се носят от деня след операцията.

11. Грим може да се използва след сваляне на превръзките при естетична операция на лицето

След като са направени предоперативните лабораторни и инструментални изследвания, прецеяняваме дали има медицински противопоказания за панираната операция, дали са необходими други изследвания и подготовка до операцията. Ако няма такива се назначава дата за операцията.

Програма „Естетични пластични операции, на пациенти с неудовлетворителни разултати, оперирани в други клиники“.

В Инвела Клиник се изпълняват реоперации при неудовлетворителен естетичен резултат на пациенти оперирани в други клиники. За включване в тази програма са необходими: пълна документация от проведената операция, консултативен преглед в някой от консултативните ни центрове, а при необходимост и други инструментални и/или лабораторни изследвания.

Инвела Клиник си запазва правото да предлага друг тип цени на тези пациенти, които се различават от обявения ценоразпис, в зависимост от претендирания ценови сегмент на първата клиника, от която идва неудовлетворителния резултат.

Политика на Инвела Клиник по отношение на публичното показване на фотоси от операциите

Политика на Инвела Клиник е да не показва в публичното пространство фотографии на оперирани пациенти, които да илюстрират линията „преди- /след операцията“. Нашето фотопортфолио е достатъчно дълго, както и листа ни с оперирани пациенти. Като във всяка хирургична практика има отлични, добри и проблемни случаи! Това е хирургия! Показването на подобен род фотоси е нормално, според нас на консултация, на научни форуми, в разговори с колеги. Ако чрез публично представяне на фотоси един хирург търси пътя към пациентите си, това твърде много опростява специалността, а тя е твърде елитарна, особено като хирургично разбиране!

Политика на Инвела Клиник към публичния образ на специалността „Пластична, реконструктивна и естетична хирургия“

Наше осъзнато разбиране е, че специалността „Пластична, реконструктивна и естетична хирургия“ е високотехнологична специалност откъм знания, апаратура, организация и особено по отношение хуманния си поглед към човека като индивид! Няма друга специалност, в която операцията или процедурата да е толкова индивидуално насочена!

Обществото, понякога е много критично към специалността, но често се забравя, че много лекари се саморекламират като „пластични“. Водени основно от това, че в тази специалност пациентът заплаща сам цената на операцията си! Забравят, обаче факта, че това е основно отговорност!

Обществото на пластичните хирурзи е това натоварено с отговорността за публичния образ на специалността. Без дълбока и методична изследователска работа в полза на специалността и пациентите ни, веселите снимки от конференции ще са само малък пиар. Билбордната наука ще замени академичната! Нашите учители биха били разочаровани!

Инвела Клиник и иновациите

Иновациите са нашето бъдеще, което трябва да опознаем! Само така ще го пренесем в ползи към пациентите си! Наше разбиране е, че е необходимо методично, последователно и научно да търсим опит във всяка една операция, във всяко едно планиране, така да гледаме на възникналите или възможни проблеми, чието решение ще ни обогати и развие хирургията ни.

В този смисъл научните търсения в Инвела Клиник са насочени към разширяване ролята на биологичните методи в дейността ни, към минимализиране на разрезите, към ендоскопска пластична хирургия, към изучаване и прилагане на най-съвременните методи за избор и приложение на мамарните импланти, внедрявайки най-модерните западни и американски технологии.

Специално място отдаваме на клиничната база, особено в посока на развитието на идеята за индивидуална медицина.