Във връзка с нарасналата практика на Инвела Клиник, Д-р Веселин Молов информира бъдещите си пациенти, че от 30. Юни 2021г. ще актуализира цените на медицинските си услуги. На всички пациенти, консултирани до тази дата ще бъдат предложени медицински услуги от настоящия ценоразпис.

Инвела Клиник ще положи всички усилия да запази форми на настоящия ценоразпис за всички досегашни наши пациенти!

Търсене на процедури

Естетично моделиране с мастна тъкан

Днес естетичното моделиране с мастна тъкан е изключително популярна процедура. Тя набира сила и е един от основните компоненти на едно съвременно и популярно направление на пластичната хирургия наречено „биопластична хирургия“. В неговата основна същност е заложена идеята да се прилагат биологични или близки до биологичните методи за подмладяване на лицето, шията, ръцете и тялото. Отделно и голямо направление е новата тенденция за уголемяване на бюста с мастна тъкан (липомоделиране на бюста).

Аз промених първоначалната си идея да представя метода, като Ви разкажа за него. Вместо това ще си позволя да цитирам споделеното от основателя на метода – Sydney R.Colman, MD, който и по настоящем е директор на център за естетика, подмладяване и подобряване на визията в New York. Методът носи неговото име в целия свят: липомоделиране по Coleman.

„През 1985 г. аз се преместих в Ню Йорк, където започнах своята практика като естетичен пластичен хирург. Някои от първите ми консултации бяха на жени, с които се срещах на dinner parties ,и които ми показваха деформации по тялото си след процедури, направени и от уважавани пластични хирурзи с много практика. Тези проблеми ме насочиха да търся решение за тях, използвайки мастната тъкан, като основен градивен елемент. Изучавайки процеса на мастна трансплантация, аз установих, че още през 1893г. тя е била използвана като градивен материал, но е била поставяна в тялото през отворен разрез на кожата. През 1926г. Charles Conrad Miller съобщава за своя опит с приложението на мастна тъкан, въведена през куха метална канюла. По този начин е направено първото важно откритие в тази методика – поставената през малки отвори и приз тесни метални канюли мастна тъкан преживява много по-добре, дава много по-естествени резултати и има много по-дълъг живот, отколкото поставена през открит разрез на тялото. Lyndon Peer използва един метод, който е донякъде междинен между този, при който се поставя през канюла мастната тъкан и този, при който тя се въвежда през отворен разрез в тъканите. Той нарязва мастната тъкан на много малки парчета и я поставя на местата, в които желае това с помощта на много малки разрези. Негово голямо откритие е, че 50% от мастната тъкан остава. За съжаление, хирургичната общност тогава много повече се е съсредоточила върху това, което се губи, вместо върху това, което остава. И днес е до някъде така!

През декември 1986г. аз започнах да прилагам липофилинга (fat grafting) за корекции на някои усложнения, настъпили при други пластични операции. След първоначалния успех натези процедури, много от моите пациенти започнаха да ме подканят да прилагам метода и като основно средство за естетично моделиране. Така аз започнах да прилагам метода за естетично коригиране на лицето, и по- специално за овладяване на мастната дистрофия, като първи елемент на лицевото стареене. През 1988г. аз представих опита, който придобих пред Американското общество на естетичните пластични хирурзи. На среща в Сан Франциско. По-късно проследих някои от пациентите в тази първа серия и установих, че има случаи, при които трансплантираната мастна тъкан (липофилинга) задържа своя резултат повече от седем години.

Между 1987г. и 1992г. аз започнах да използвам мастната тъкан, за да променя контурите изобщо на лицето, да променям самото лице. Един от най-големите проблеми, с които се сблъсках е скептицизма в хирургичната общност и в обществото…“

От опита, който придобих в последните четири години, считам, че в този метод има уникален потенциал: той е биологичен (използва 100% собствени за пациента тъкани), той е с много бърз процес на възстановяване, той е с много малък процент усложнения, резултатите, които дава са невероятно естествени. Методът може да се повтори, той е сравнително евтин за пациента, може да се прилага във всички области на тялото – в областта на лицето и главата – за естетично премоделиране на съществуващите черти на пациента, за корекция на последствия от травми и операции по повод възпалителни, туморни или други причини, за моделиране на устните, скулите, брадичката, назолабиалната гънка, челото, носа. Особенно ефективен е методът за коригирането на дефекти на повърхността на човешкото тяло.

Ценоразпис на естетичните пластични операции с помощта на мастна тъкан. Финансови условия.

Направете запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *

Уважаеми пациенти, приятели и колеги!

Вече няколко години „Инвела Клиник“ развива своята практика по естетична и пластична хирургия! Усилията на целия екип не останаха без плодове! Клиниката се разви, укрепна и стабилизира! Световната пандемия се отрази и върху нашата практика, така както и на всички хора! И ние направихме своите изводи и стъпки занапред!

Нашите планове са през есента да разширим дейността си в нова, самостоятелна, бутикова клиника, която ситуирахме извън големите градове, така че да имаме своя вариант, ако пандемията се върне отново. За съжаление и световната и нашата медицинска общност не дава категоричен отговор на много важни въпроси – каква е природата, произхода и модела на бъдещо поведение на този вирус. Общото усещане в обществото е на неспокойствие от един явно променящ се свят! През есента „Инвела Клиник“ ще заработи и в нова, бутикова Клиника в гр. Смолян. Сградата е напълно самостоятелна и позволява тотален противоепидемичен контрол при уютно и самостоятелно функциониране. Разгъната на площ от 1000 м2, тя позволява спазването на едно от кардиналните противоепидемични и изобщо хигиенни изисквания - достатъчна дистанция, без смесване на потоци от различни пациенти. Тя е създадена де посрещне предизвикателствата на настъпващата ера на индивидуална медицина, ситуирана във високоспециализирани бутикови клиники, разположени в екологично чисти райони.

Споделяме с Вас новия ценоразпис на медицинските услуги, предлагани от Инвела Клиник в София, Бургас и Смолян. Екипът ме подкрепя с уверението, че не цената, а професионалното отношение към всеки един детайл на Вашата естетична пластична операция е неговата цел. И аз съм оптимист за новите ни начинания!

Всички записани операции и всички пациенти, консултирани до 30 юни ще запазят своите ценови предложения за София и Бургас!

Консултирайте се с д-р Веселин Молов, ДМ! До среща!