Търсене на процедури

Естетична хирургия на ареоло - мамиларния комплекс

Естетична хирургия на ареоло - мамиларния комплекс

Ареоло - мамиларен комплекс се нарича зърното на гърдата и по-тъмната кожа около него. Той е с централно значение в естетиката на гърдата. Най-честите случаи, които се разрешават с хирургия на ареоло - мамиларния комплекс са:

Операция на вгънати навътре зърна.

Това състояние е причина зърната да изглеждат плоски и недефинирани. Гърдата сякаш е лишена от завършения си вид. Операцията може да бъде извършена с обща или местна анестезия, като при планирането трябва да се определи основната причина за това състояние, както и кой оперативен метод ще даде най-добър резултат. При правилно определено състояние резултатите са трайни.

Много големи зърна

Това състояние много често върви ръка за ръка с един голям и отпуснат бюст. Корекцията може да се направи по време на една операция за намаляване на бюста или като самостоятелна операция. Решението е твърде индивидуално.

Специална хирургия в тази област е хирургията за изграждане на изцяло нов ареоло мамиларен комплекс след операция за възстановяване на гърдата, отстранена по повод злокачествен процес.

Предоперативната подготовка и възстановяването, в случаите когато се планира операция с местна анестезия, са много бързи. Операцията по правило е безболезнена. В случаите, когато се планира операция с обща анестезия, в предоперативната подготовка се включват пълни изследвания на кръвта, серологични изследвания, назначава се мамография на двете гърди.

Продължителността на операцията е около 40 мин. до 1 час. Възстановяването е бързо и по правило без проблеми.

Финансови условия на операцията.

# Процедура Цена
1 Намаляване на ареолите
с местна анестезия 700 лв.
с обща анестезия 1400 лв.
2 Коригиране на вгънати навътре зърна
с местна анестезия 800 лв.
с обща анестезия 1600 лв.

Направете запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *